Ett par utdrag ur "Jorden runt på 80 år!" av Lars Gibson

Det fick räcka med ett landningsvarv...

Den här flygningen gjordes i mitten av augusti på 1950-talet. Platsen var en flygklubb, som alltid haft en väl utvecklad social gemenskap. Bl a hör klubbens kräftskivor till de bästa inom svenskt sport- och idrottsflyg.
Dagen efter, i dubbel bemärkelse, skulle det segelflygas. Undertecknad hade fått förtroendet att bogsera upp kräftätarna med en tvåsitsig Klemm 35. I andra ändan av bogserlinan fanns en tvåsitsig Kranich. Detta segelflygplan var relativt tungt med hänsyn till Hirthmotorns 105 hk. För att underlätta starten var Kranichen försedd med starthjul, som skulle kopplas ur, så snart aerodynen i fråga kommit i luften. Blivit airborne som vi aviatörer säger (snobbar också).
................

Den flygningen glömmer jag aldrig...

Det var min sista flygning i Sudan under den första anställningen där, och det höll på att bli min sista över huvud taget.
Det var i maj 1964. Mitt kontrakt med Sudan Airways hade gått ut, men man ville ha hjälp att genomföra årets Hadj, dvs pilgrimsflygningar till och — framför allt allt — från Mecka. Flygplanen hade sina ordinarie turer på dagarna, så pilgrimmerna skulle hämtas på nätterna. Eftersom hustrun och jag höll på att packa under dagens ljusa timmar, tyckte man väl att det vore lämpligt att koppla av med nattflygningar.
...............

Tillbaka